Selvää oli, että perheen kanssa lomalle lähdettäessä majoittautumiset tapahtuisi ainakin enimmäkseen mökeissä. Hotellihuone harvoin palvelee useamman päivän reissua lapsiperheellä varsinkaan talviaikaan, koska tavaraa on paljon ja aikaakin tulee vietettyä sisällä kesää enemmän.

Päädyimme yhteistyössä Visitkolin kanssa ratkaisuun, jossa pääsisimme testaamaan kolmea eri tasoista majoitusta. Pääsimme samalla miettimään omiakin mieltymyksiä ja vaatimuksia majoituksien suhteen.

Mitä meidän mielestä majoituksessa on tärkeää?

Sauna. Saunotaan paljon ja loma ei olisi loma, jos ulkoilun jälkeen ei pääsisi löylyihin.

Varasto. Neljän hengen perheellä varusteita on jo paljon. Hiihtämään lähtiessä on kiva, että suksia ei tarvitse kaivella lasketteluvarusteiden alta vaan ylimääräiset varusteet on saanut nostettua autosta säältä suojaan lukkojen taakse.

Kuivauskaappi. Aamupäivän ulkoilun jälkeen on luksusta saada varusteet kuivumaan nopeasti, jotta pääsee takaisin ulos kuivissa tamineissa.

Kunnon keittiö. Ison loven matkakassaan tekee ruokailu, jos ei tee itse ruokia. Keittiössä siis tulee vietettyä aikaa ja on huomattavasti mukavampaa kokkailla, kun tarvittavat asiat löytyy ja tilaakin riittää.

Oleskelutilaa. Varsinkin talviaikaan tulee myös sisällä vietettyä yhteistä aikaa, joten tila tulee tarpeeseen. Lapset myös viihtyvät paremmin kun on tilaa hengittää.

Kodinhoitohuone/lämmin varasto. Monot, kypärät ja luistimet on kiva säilyttää lämpöisessä.

Sitten majoituksiin.

Majoituimme Karjalan Heili 15:ssa, Blue Lake Villassa sekä Käränkässä. Kaikki majoitukset sijaitsevat lomakolilla.

Karjalan Heili 15

Karjalan Heili 15

Kyseessä on 42.5 neliön parvellinen rivitaloasunto. Asuntoon sisään astuessa tuli kuitenkin sama tunne, kun astuisi mökkiin sisään. Yleisilme huoneistossa oli kodikas.

Lapsille nukkumapaikka löytyi parvelta, josta he valtasivat yhteisen sängyn. Parvelle olisi lasten lisäksi mahtunut vielä kaksi aikuista. Me aikuiset nukuimme asunnon ainoassa makuuhuoneessa alakerrassa.

Asunnosta löytyi myös sauna, vuolukivitakka ja pieni keittokomero tiskikoneineen. Takan lämpö tuo pientä luksusta paikkaan kun paikkaan.

Yläkerran parvelle vei jyrkät tikasmaiset portaat, joista juuri 5- ja 7- vuotta täyttäneet lapset kyllä selvisivät, mutta hieman hurjalta näiden kulkeminen näytti.

Karjalan Heili 15

Näin lapsiperheenä matkatessa tämä ensimmäinen asunto oli hieman ahdas. Niin kaunista kun onkin ajatella, että tavarat pysyvät laukuissa niin kyllä ensimmäisen viiden minuutin aikana on kaikki pelit, lelut ja leikit kaivettu esiin. Myös keittiön vähäinen tila oli asia mikä häiritsi perheen aterioita kokkaillessa.

Plussat                                       Miinukset

+ Kodikas                                   – Tilanpuute

+ Lähellä latuja                         – Keittiön varustelu

+ Lähellä rantaa                       – Parven jyrkät portaat

+ Kuivauskaappi

+ Kuisti Pieliselle päin

+ Hinta

Hinta: 2vrk 195e (B-kausi)

Blue Lake Villa

Kyseessä on 70 neliön mökki omassa rauhassa. Edellisestä majoituksesta yleisilmeen kohotus oli melkoinen hinnan nousuun nähden. Mökki oli selvästi uudempi ja pinnat olivat siistissä kunnossa. Myös huonekalut olivat selkeästi laadukkaampaa luokkaa mukaan lukien sängyt. Lisäplussat mökki saa mahtavasta maisemasta.

Mökissä makuuhuoneita oli kolme, joista kaksi yläkerrassa ja yksi alakerrassa. Täten lasten nukkumaan mennessä ei tarvinnut olla niin tarkkana tv:n äänen tai muiden kolinoiden kanssa.

Ruuanlaittoon keittiö oli jo hyvän kokoinen moderneilla laitteilla. Lisäksi varustuksessa oli suuri ero, keittiötä voisi verrata oman kodin keittiöön. Kaikki tarpeellinen löytyi.

Sauna- ja suihkutilat olivat siistit ja nykyaikaiset, ja saunassa saikin maistuvat löylyt.

Kodikkuutta toi olohuoneen mukavan korkea huonekorkeus.

Blue Lake Villa

Kaikkinensa Blue Lake Villa oli tasokas majoitus, jossa olisi viihtynyt pidempäänkin!

Plussat                                       Miinukset

+ Tilaa sopivasti                        – Autolta tavaroiden kantaminen portaita ylös

+ Maisemat                               – Takka puuttuu

+ Sauna/löylyt

+ Keittiön varustelu

+ Omat makuuhuoneet

+ Iso ulkovarasto

+ 2 x wc

Hinta: 2vrk 250e (B-kausi)

Käränkkä

Käränkkä

Viimeinen ja myös arvokkain majoitus oli 90 neliön Käränkkä.

Jo mökkiin sisään astuessa tuli vaikutelma laadukkaasta mökistä. Pinnat ovat uusia, tilaratkaisut fiksuja ja huonekalut sekä sängyt laadukkaita.

Tässä mökissä makuuhuoneita oli kaksi. Näistä löytyi parivuoteet, hyvät kaapit ja tilaa kulkea. Lisää nukkumatilaa toi parven kaksi sänkyä.

Keittiö oli iso, moderni ja kaikki tarvittava varustus löytyi.

Saunaosasto oli laadukas. Uusi komea sauna, kaksi suihkua ja poreamme. Poreammeesta lapset ottivat kaiken ilon irti.

Käränkkä
Käränkkä

Mökissä oli lapsilla tarpeeksi tilaa olla ja leikkiä. Tämän huomaa parhaiten siitä, että lapset leikkivät pidemmän aikaa keskenään.

Plussat                                                                 Miinukset

Edellisten mökkien plussien lisäksi:                         

+ Poreamme

+ Tilantuntu

+ Sängyt

+ Elektroniikkalaitteet

Hinta: 2vrk 360e (B-kausi)

Ukko-Koli

Meidän pohdinnat majoituksista:

Karjalan Heili rivitaloasunnot on aktiivisen lomailijan majoituspaikka. Sijainti on hyvä ja tässä majoittuu järkihintaan. Lasten kanssa matkatessa satsaisimme majoitukseen jopa hiukan lisää rahaa saadaksemme lisäneliöitä oleskeluun.

Blue Lake Villa on yksilöllinen ja laadukas mökki Pielisen ja Kärängän vaaramaisemissa. Kaikki meidän perheen tarpeet täyttävä ja viihtyisä.

Käränkkä ylittää jo selkeästi perustarpeet poreammeineen. Täytyy sanoa, että loman pituuden ollessa viikosta ylöspäin niin tila, toimivuus sekä laadukkaat viihdelaitteet tuovat oleskeluun lisää mielekkyyttä. Viihdelaitteet tuovat aikuisille myös mukavasti taukoja lasten kanssa touhuamisesta. Koiranomistajille hienona lisänä koiratarha.

Mihin me sitten majoittuisimme?

Näillä kokemuksilla ja meidän reissubudjetilla majoitukseksi valikoituisi Blue Lake Villa, joka oli mielestämme hintalaatusuhteeltaan loistava. Jos suunnitelmissa olisi runsaampi mökillä oleskelu ja ylimääräistä olisi jostain taskunpohjalle kertynyt – Käränkkä nousisi osuvaksi vaihtoehdoksi. Karjalan Heili valikoituisi majoitukseksemme, jos reissaamme ilman lapsia aktiivisesti lomaillen.

Koemajoituksessa oli tällä kertaa kolme kohdetta. Visitkoli lähettää terveisensä mökkiasioihin: ”Mikäli kysyttävää tulee, aina kannattaa varmistaa itselle merkitykselliset suositukset myös asiakaspalvelusta. Kiitos tämän kertaisesta käynnistänne, Sakari ja Laura + tytöt!”

Sakari ja Laura

Saattaisit myös pitää näistä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.