Vuosi on vielä alussa ja olemme kerenneet yhden reissun tehdä. Tuo reissu suuntautui Kolille. Mihin matkustaa loppuvuonna? Muutama matka on jo lukittu. Muutama on suunnittelu- ja haaveilu vaiheessa, joko sitä lähtisi ulkomaille?

Varmat matkat

Levi

Huhtikuun lopussa tai toukokuun alussa on tiedossa Levin matka. Tämä tuntuu siltä kuin mökille menisi. Levi on meille paikkana todella tuttu, Laurakin on käynyt siellä jo lapsuudesta asti. Laskettelua ja hiihtoa on siis tiedossa, mutta myös tunturiin olisi päästävä kipuamaan.

Levin läheltä on jo kivuttu Kätkä-, Särki- ja Lommoltunturi. Hetta-Pallas tarvottiin viime kesänä, joten nuokin seudut ovat tuttuja. Suosituksia saa siis jakaa hyvistä tuntureista.

Kevään matkan lisäksi Leville tulee varmaan lähdettyä myös kesällä ja syksystä/alkutalvesta. Mahtavaa päästä taas pohjoiseen!

Levi taustalla

Kuusamo

Toinen varma matka tai oikeastaan patikka on Karhun kierros Kuusamossa. Emme ole vielä päättäneet mihin vuodenaikaan lähtisimme, mutta patikka on jo lukittu. Hinku kierrokselle on kova.

Patikointi on meille kuin terapiaa. Jos tänä vuonna oppisi vielä jättämään urheiluvaihdetta pienemmälle kuin esimerkiksi Hetta-Pallaksella niin pääsisi paremmin nauttimaan maisemistakin. Kolmeen tai neljään päivään tätä on suunniteltu. Kuulostaako sopivalta?

Matkasuunnitelmia

Pohjois-Norja

Pohjois-Norjaan olisi taas pakko päästä. Lofootit ovat jo meille tuttu joten Tromssan seutu ja siitä pohjoiseen olisi tällä kertaa tähtäimessä. Toisaalta meillä olisi majapaikka valmiina Angelissa, josta olisi mahdollisia lyhyemmätkin Norjan visiitit.

Esimerkiksi Altaan on Angelista vajaa 4h matkaa. Voisi vaikka telttailla yön tai pari kerrallaan Norjan puolella. Onko teillä suosituksia Altan alueen retkikohteista? Lyngenin alpit kiinnostaisi myös kovasti jylhine maisemineen.

Angelin mökki on muuten vuokrattavissa meidän Instagram seuraajille, katso lisää tästä: mökki Angeli

Kvalvika

Keski- tai Etelä-Eurooppa

Varsinkin perheen naisväki hinkuu jo ulkomaille. Lämpöön ja hiekkarannoille. Sakarin jääkiekko valmennukset estävät isolta osin talven kaukomatkat, ehkä kuitenkin jonkun reissun saisi tälle vuodelle jo suunniteltua.

Koronan takia myös Montenegron patikat peruuntuivat, joten tämäkin olisi vielä kokematta. Euroopan kohteet olisivat kesäaikaan parhaimmillaan.

Florida

Olisiko vielä jotain?

Olisi!

Salla – Itäinen Lappi on alkanut houkuttaa kovasti. Tämä meille tuntematonta aluetta.

Kilpisjärvi – Läpi olemme muutaman kerran ajaneet mutta vielä on tutkimatta nämä tienoot. Luukunottamatta pilkkikisoja, joihin Laura on viety teininä isänsä toimesta.

Koli kesällä – Kolilla tuli käytyä nyt talvella, mutta kesällä olisi vielä mukava päästä tutustumaan Pohjois-Karjalaan.

Olisi mukava kuulla myös teidän reissusuunnitelmista.

Saattaisit myös pitää näistä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.